چه روش هایی برای پیاده سازی اپلیکیشن Mobile وجود دارد؟
?Native? Hybrid? Mobile Web
در این آموزش می خواهیم به شما بگوییم که برای برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل، چه روش هایی وجود دارد.
ما تا کنون به شما آموزش داده ایم که موبایل GIS چیست و موبایل GIS چگونه کار می کند؟ در این دو آموزش به چیستی Mobile GIS و بررسی ساختار و معماریاپلیکیشن موبایل GIS پرداخته ایم. اینک می خواهیم به بررسی روش های پیاده سازی اپلیکیشن موبایل بپردازیم. از این آموزش به بعد، با آموزش برنامه نویسی Mobile برای حرکت به سمت برنامه نویسی Mobile GIS و تولید یک اپلیکیشن نقشه ای با ما همراه باشید.
چگونه یک اپلیکیشن موبایل تولید کنیم؟
لازمه برنامه نویسی Mobile GIS این است که با برنامه نویسی Mobile آشنا باشید و بتوانید تولید اپلیکیشن موبایل کنید. با توجه به تنوع دستگاه های موبایل، سیستم عامل های مختلفی برای آنها به وجود آمده است. این تنوع باعث شده که برای تولید اپلیکیشن برای دستگاه های موبایل، روش های مختلف به وجود آید. دانستن هر یک از این روش ها به شما کمک می کند که در یک پروژه برنامه نویسی موبایل، بدانید بهترین و مناسب ترین روش چیست. در ادامه به روش های تولید اپلیکیشن موبایل خواهیم پرداخت.
روش Native App
در این روش، اپلیکیشن موبایل، صرفا برای یک سیستم عامل خاص تهیه میشود و قابل اجرا بر روی دستگاه های مختلف نیست. برای مثال برای توسعه اپلیکیشن مبتنی بر سیستم عامل اندروید از زبان برنامه نویسی Java و برای تولید اپلیکیشن مبتنی بر سیستم عامل IOS باید از زبان برنامه نویسی Objective-C و یا swift استفاده کرد.
مزایا
- وجود ابزارها و کیت های توسعه قوی که توسعه دهندگان هر سیستم عامل آنها را فراهم کرده اند
- به کارگیری ساده قابلیت های سخت افزاری دستگاه موبایل، نظیر دوربین، سنسورها و…
- برنامه ای که به روش Native نوشته می شود به همه قابلیت های گوشی دسترسی دارد.
- قابلیت جستجوی اپلیکیشن تولید شده در بازارهای اپ و در دسترس عموم بودن
- اجرای سریع تر اپلیکیشن
بزرگترین مزیت این روش بازدهی بالای نرمافزار است، زمانی که برنامه به روش Native نوشته می شود کدها به زبان ماشین کامپایل می شوند که همین امر باعث می شود برنامه بازدهی بیشتری داشته باشد.
معایب
- توسعه و برنامه نویسی جداگانه برای هر سیستم عامل برای طراحی یک نرم افزار برای همه پلتفرم های مختلف مانند android ، ios ، windows phone باید برنامه به زبان هر یک از پلتفرم ها مجددا نوشته شود.
- افزایش زمان و هزینه تولید اپلیکیشن
- می بایست بر روی دستگاه، نصب و راه اندازی شوند
- انتشار اپلیکیشن در بازارهای اپ می تواند پیچیده و زمان بر باشد
روش Mobile Web App
در این روش، اپلیکیشن موبایل با استفاده از تکنولوژی Web تولید می شود و می تواند بر روی مرورگر داخلی انواع سیستم عامل های موبایل، اجرا شود. در واقع، یک صفحه وب طراحی می شود که به صورت واکنش گر طراحی شده و می تواند بر روی هر اندازه صفحه نمایشی، اجرا شود. اپلیکیشن شما به سادگی توسط HTML طراحی شده و توسط JavaScript جان می گیرد و توسط jQuery تقویت می شود.
مزایا
- قابلیت اجرا بر روی مرورگر هر سیستم عامل و هر دستگاه موبایل
- فرآیند توسعه سریع و آسان به علت استفاده از تکنولوژی وب
- قابلیت استفاده بدون نصب
معایب
- عدم وجود ابزارها و کیت های توسعه قوی
- استفاده محدود از قابلیت های سخت افزاری دستگاه موبایل
- کاربران به سختی اپلیکیشن ما را می یابند به دلیل اینکه این نوع اپلیکیشن از طریق مارکت ها قابل گسترش و بازاریابی نیست، کاربران به سختی آن را می یابند و معرفی آن به کاربران باید توسط خودمان انجام شود.
- اپلیکیشن کندتر اجرا میشود
روش Hybrid App
این روش ترکیبی از دو روش قبلی است. تولید اپلیکیشن موبایل با استفاده از تکنولوژی Web انجام می شود و با استفاده از یک ابزار واسط، برای هر سیستم عاملی که بخواهید، خروجی گرفته می شود. در حقیقت، این ابزار، یک مرورگر توکار که داخل اپلیکیشن شما تعبیه می کند و اپلیکیشن بر روی این مرورگر اجرا خواهد شد.
- Cordova
- PhoneGap
- Xamarin
- Titanium
- و…
مزایا
- انتشار اپلیکیشن برای سیستم عامل های مختلف با یک بار کدنویسی
- توسعه سریع و کم هزینه اپلیکیشن
- وجود ابزارها و کیت های توسعه که توسعه دهندگان ابزارهای واسط، آنها را فراهم کرده اند
- به کارگیری نسبتا خوب قابلیت های سخت افزاری دستگاه موبایل نظیر دوربین، سنسورها و…
معایب
- اپلیکیشن کندتر اجرا می شود
- نیازمند تست جامع بر روی انواع دستگاه ها
- عدم پیروی از ویژگی های Theme سیستم عامل همانند اپلیکیشن های Native
انتخاب روش تولید App
توجه داشته باشید که هر سه روش گفته شده جهت تولید اپلیکیشن موبایل، برای پاسخگویی به نیازهای کاربر هستند و نیازهای مختلفی را برطرف می کنند و هیچ یک از آنها نمی تواند به عنوان یک راه حل کامل و بی نقص باشد. هر یک از آنها نقاط قوت و ضعفی دارند که نهایتا با توجه به نیازی که کسب و کار یا پروژه شما دارد باید تصمیم بگیرید که کدام یک برای شما مناسب تر است. اما در حالت کلی، پارامترهای زیر در تصمیم گیری برای انتخاب روش مناسب پروژه شما، تأثیرگذار هستند:
- بودجه و زمان شما برای تولید اپلیکیشن بدیهی است که اگر زمان شما محدود است و بودجه کمی برای تولید اپلیکیشن موبایل در نظر گرفته اید، می بایست از روش Native خودداری نمایید.
- تجربه کاربری اگر کاربران شما متنوع هستند یا اصلا مشخص نیستند، پس باید در تولید اپلیکیشن موبایل، استفاده از آن بر روی سیستم عامل های مرسوم را مد نظر قرار دهید. حال اگر در استفاده از روش های Mobile Web App و Hybrid App محدودیتی ندارید می توانید از یکی از این روش ها استفاده نمایید. اما اگر ملاحظاتی نظیر سرعت اجرا، تعامل قوی با سخت افزار دستگاه و… دارید طبیعی است که باید برای هر سیستم عامل، یک اپلیکیشن مجزا به روش Native ایجاد نمایید.
- نوع اپلیکیشن برخی از اپلیکیشن ها سیستمی هستند. یعنی نیازمند تعامل قوی با سخت افزار دستگاه موبایل می باشند. در این صورت روش Mobile Web App به احتمال بسیار زیاد جوابگوی شما نیست. برای استفاده از روش Hybrid نیز باید بررسی کنید که ابزار واسطی که برای تولید اپلیکیشن موبایل انتخاب کرده اید، دارای کتابخانه هایی برای تعامل با سخت افزارهای مورد نیاز هست یا خیر. اگر دارای چنین امکاناتی نبود ناگزیر به تولید اپلیکیشن با استفاده از روش Native می باشید.
- نوع دستگاه موبایل کاربران با توجه به دستگاه موبایل کاربران که می تواند گوشی هوشمند، تبلت، تلوزیون هوشمند و سایر دستگاه ها باشد، می بایست تصمیم بگیرید که کدامین روش مناسب تولید اپلیکیشن موبایل برای شماست.
- دانش فنی تیم شما امروزه دانش طراحی و تولید صفحات Web بسیار راحت و ساده است و نیروهای فنی که بر این دانش مسلط باشند و مهارت های برنامه نویسی وب را داشته باشند به وفور یافت می شود. طبیعی است اگر تیم شما به چنین مهارت هایی مجهز است، بهترین روش برای شروع سریع تولید اپلیکیشن موبایل استفاده از روش های Mobile Web App و یا Hybrid می باشد.
3 روش تولید اپ موبایل
1- روش Mobile Web App 2- روش Native 3- روش Hybrid
حراج بسته آموزش ساخت اپ نقشه با امکانات GIS
در این بسته با روش Hybrid یک اپ نقشه می سازید. این بسته به زودی از سایت ما حذف می شود و بسته جدیدی با روش Native جایگزین آن می شود. این آخرین فرصت استفاده از این تکنولوژی سریع و ارزان برای ساخت اپ GIS و نقشه می باشد.
سخن پایانی
در این نوشته تلاش کردیم شما را با سه روش تولید اپلیکیشن موبایل آشنا کنیم. در برنامه نویسی موبایل، هر یک از روش ها دارای مزایا و معایبی هستند که در این نوشته به آن ها اشاره شد. انتخاب یک روش بستگی به نیاز و شرایط کسب و کار و پروژه مد نظر شما دارد.