10 دلیل برای شروع برنامه نویسی GIS با پایتون

برنامه نویسی GIS با پایتون آسان است

پایتون هم به تازه کاران برنامه نویسی پیشنهاد می شود و هم به حرفه ای ها. در این نوشته، شما را با 10 دلیل برای استفاده از پایتون در برنامه نویسی GIS تحت وب آشنا می کنیم.

برنامه نویسی GIS با پایتون

دلیل دهم: پایتون برای تحلیل داده های مکانی بی نظیر است

در چند سال اخیر، زبان برنامه نویسی Python، در توسعه پیشرفته نرم افزار، مدیریت زیرساخت ها و نیز تجزیه و تحلیل داده ها، مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه ایجاد برنامه‌های کاربردی تحت وب و تحت سیستم عامل و نیز کاربرد گسترده در تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ و هوش ماشین، به لطف استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون، بسیار ساده شده است. تجزیه و تحلیل داده‌های مشکل و پیچیده به یکی از سریع ترین بخش‌های فناوری اطلاعات و یکی از موارد اصلی استفاده از پایتون تبدیل شده است. باتوجه به این که داده های مکانی از داده های بزرگ و پیچیده محسوب می شوند، لذا می توان در برنامه نویسی GIS با پایتون وارد عمل شد و تحلیل و پردازش آن­ها را ساده تر نمود.

دلیل نهم: پایتون، متن باز و مستقل از سیستم عامل است

پایتون روی هر سیستم عامل و به ویژه بیشتر سیستم عامل‌های کوچک‌تر اجرا می‌شود. شما می توانید برنامه‌های کاربردی خط فرمان و رابط گرافیکی بدون وابستگی به سیستم عامل را با پایتون ایجاد کنید و آن‌ها را به عنوان فایل‌های قابل‌اجرای جداگانه قرار دهید. توزیع پیش فرض پایتون، شامل یک کتابخانه GUI ابتدایی اما مفید است که بدون وابستگی به سیستم عامل است. این زبان، کاملا متن باز می باشد و برنامه های نوشته شده با آن، به سادگی بر روی انواع سیستم های عامل، قابل اجرا می باشند. اگر رویکرد شما در راه اندازی GIS، توسعه GIS متن باز می باشد، انتخاب زبان پایتون به شما کمک می کند، در سطح زبان برنامه نویسی هم از ابزار متن باز استفاده نمایید.

دلیل هشتم: با پایتون، کمتر کد می نویسید

بسیاری از کارها که در سایر زبان های برنامه نویسی می بایست کدهای زیادی برای آنها بنویسید، در زبان پایتون به لطف وجود Framework­ها، ماژول ها و ابزارهای آماده، به سرعت و تنها با کمتر از ۱۰ خط برنامه نویسی، قابل انجام می باشند. توسعه‌دهندگان، زمان بیشتری را برای فکر کردن روی مشکلی که می‌خواهند حل نمایند صرف می کنند و زمان کمتری در مورد پیچیدگی زبان یا رمزگشایی کدهای دیگران صرف می‌نمایید. اگر شما رشته ای غیر از مهندسی نرم افزار خوانده اید و می خواهید وارد دنیای برنامه نویسی شوید، بهترین و ساده ترین گزینه ممکن برای شما، زبان برنامه نویسی پایتون است.

در پایتون بسیاری از کارها را با تعداد خط کمی برنامه نویسی می کنید. برای مثال کد زیر را مشاهده کنید:

with open(‘myfile.txt’) as my_file:

file_lines = [x.strip(‘\n’) for x in my_file]

حتما متوجه شدید که چه کاری انجام می دهید. با دو کد به سادگی یک فایل متنی را باز کردیم و محتویات آن را در یک لیست قرار دادیم!

شما می‌توانستید چنین چیزی را به فرم قدیمی خود یعنی حلقه for در پایتون بنویسید درست همانند چیزی که در دیگر زبان‌‌ها وجود دارد.

برنامه نویسی GIS با پایتون، این امکان را به توسعه دهندگان GIS می دهد که بیشتر بر روی سامانه GIS که می خواهند راه اندازی کنند تمرکز داشته باشند و کمتر به پیچیدگی های برنامه نویسی فکر کنند.

دلیل هفتم: بازار کار رو به رشد در ایران

در بازار کار، زبان برنامه نویسی پایتون، به علت این که تولید و توسعه نرم افزار را سرعت می بخشد، مورد استقبال قرار گرفته است. سایت StackOverFlow هر سال نظرسنجی بین برنامه نویسان انجام می‌دهد. بر اساس نظرسنجی که این سایت درسال ۲۰۱۸ بین 100هزار برنامه نویس انجام داده، آمار جالبی به دست آمده است. طبق این نظرسنجی، زبان پایتون در صدر لیست تکنولوژی های محبوب دنیا قرار دارد.

برنامه نویسی GIS با پایتون

جالب است بدانید که در ۶ سال متوالی زبان جاوا اسکریپت، پر‌کاربردترین زبان برنامه نویسی شناخته شده است. هم چنین بر اساس نتیجه نظرسنجی و مقایسه آن با سال‌های قبل، نشان داده شده که زبان پایتون در سال 2018 در حال پیشرفت  است. همچنین در تصویر زیر مشاهده می کنید که زبان پایتون به عنوان سومین زبان دوست داشتنی دنیا بین این 100هزار برنامه نویس، انتخاب شده است.

برنامه نویسی GIS با پایتون

متن کامل این گزارش را می توانید در اینجا بخوانید.

برای بررسی وضعیت برنامه نویسی پایتون در ایران، کافی است کلمه استخدام برنامه نویس پایتون را در گوگل جستجو کنید تا متوجه گرایش بازارکار کشور به سمت این زبان شوید.

همچنین اگر نگاهی به آمار جستجوی کلمه پایتون در گوگل ترندزداشته باشیم، مبین این است که گرایش به پایتون در کشور ما رو به افزایش می باشد.

برنامه نویسی GIS با پایتون

باتوجه به اینکه در بازار کار برنامه نویسی، برنامه نویسی GIS سهم قابل توجه و رو به رشدی در سال های اخیر و نیز سال های پیش رو خواهد داشت، لذا یادگیری برنامه نویسی GIS با پایتون می تواند کمک شایانی به کارجویان برای ورود به بازار کار GIS نماید.

دلیل ششم: مناسب برای برنامه نویسی تحت وب

فریم وورک‌هایی نظیر Flask وDjango، اجازه توسعه سریع سرویس‌های وب را می دهند.چارچوب کاری Django در پایتون به منظور توسعه سریع وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد. کتابخانه های داخلی پایتون و فریمورک های وب که برای آن توسعه داده شده اند، به سادگی امکان ایجاد API های REST ساده با نوشتن چند خط کد در سایت‌های داده محور را فراهم می کنند. توسط بنیاد نرم‌افزاری پایتون از ۹۵۰۰ توسعه‌دهنده پایتون در ۱۵۰ کشور دنیا نظرسنجی صورت گرفت که با پایتون، چه کاری انجام می دهید؟

نتایج نشان می دهد که حدود ۴۹ درصد از توسعه دهندگان، از پایتون برای توسعه سامانه های تحت وب استفاده می کنند. سایر موارد در نمودار زیر قابل مشاهده می باشد.

بسیاری از امکانات مرسوم در سامانه های وب نظیر مدیریت کاربران، مدیریت سطوح دسترسی و… در این چارچوب­های کاری تعبیه شده اند و برنامه نویسان نیاز به انجام حجم زیادی از کدنویسی برای دستیابی به این قابلیت ها ندارند. این ویژگی به برنامه نویسان GIS این امکان را می دهد که هنگام برنامه نویسی GIS با پایتون، تمرکزشان را بر روی برنامه نویسی قابلیت های GIS معطوف کنند.

دلیل پنجم: پایتون در GIS دستی در آتش دارد

چارچوب کاری Django در پایتون به منظور توسعه سریع وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد. این چارچوب دارای ماژولی به نام GeoDjango است که با استفاده از آن می توان تولید سیستم اطلاعات جغرافیایی تحت وب را به سادگی انجام داد.

کتابخانه قدرتمند GDAL توانسته استفاده از پایتون در سیستم اطلاعات جغرافیایی (Geographic Information System – GIS) را گسترش دهد و به قدرت آن بیافزاید. برنامه نویسان می توانند به آسانی بسیاری از کارها از جمله به کارگیری انواع اسکریپت نویسی برای پردازش لایه های وکتوری و رستری و نوشتن کدهای مهمی برای عملیاتی همچون تولید و تبدیل لایه های مکانی، پردازش بانک های اطلاعات مکانی و اجرای قواعد شرطی روی داده های رستری را انجام دهند. پایتون در تلفیق Django و GeoDjango، برنامه نویسی GIS تحت وب را به سادگی امکان پذیر کرده است.

دلیل چهارم: برنامه نویسان GIS درباره پایتون بیشتر پچ پچ می کنند!

اگر در بخش پرسش های سایت StackOverFlow ، کلمه GIS را فیلتر کنید، مشاهده می کنید که آمار بیشترین پرسش ها، مربوط به زبان پایتون است.

برای مشاهده این صفحه می توانید اینجا کلیک کنید.

همان طور که مشاهده می کنید تا تاریخ نوشتن این آموزش (22 اردیبهشت 1398) تعداد 4230 پرسش درخصوص GIS مطرح شده که تعداد 596 مورد از آن مربوط به زبان پایتون بوده است. البته این مورد را ما پیشتر در مرداد ماه 1397، هنگام انتشار نوشته زبان برنامه نویسی پایتون و کاربرد آن در GIS نیز انجام داده بودیم و آمار آنرا در فیلم معرفی پایتون در GIS نیز آورده ایم.

دلیل سوم: آمار بالای پروژه های پایتون

زبان پایتون در سایت GitHub، پنجمین موضوع پر بحث می باشد. بیش از 103 هزار پروژه متن باز در این سایت موجود است که بیش از 72 هزار پروژه به زبان پایتون نوشته شده اند. برای دیدن این آمار می توانید به اینجا مراجعه نمایید.

برنامه نویسی GIS با پایتون

دلیل دوم: جامعه گسترده برنامه نویسان

پایتون یک اکوسیستم غنی از برنامه نویسان دارد که موفقیت خود را مدیون آنان است. پایتون از یک کتابخانه استاندارد قوی و یک مجموعه قوی از کتابخانه‌هایی بهرمند است که توسط سایر برنامه نویسان خبره تولید می شوند. این کتابخانه ها معمولا توسط سایر برنامه نویسان، مورد استفاده قرار می گیرند. پایتون طی دهه‌ها توسعه، غنی شده است. در بین این جامعه غنی، برنامه نویسانی هستند که برنامه نویسی GIS با پایتون را انتخاب کرده اند.

دلیل اول: برنامه نویسی ساده و سریع

از سال ۱۹۹۱ زبان برنامه نویسی پایتون به عنوان یک زبان برنامه نویسی آسان، جهت نوشتن برنامه های ساده برای مساله های بزرگ، به کار گرفته شد. دستور زبان یا گرامر زبان برنامه نویسی پایتون با رویکرد خوانا بودن و ساده بودن طراحی شده است. این سادگی؛ پایتون را زبانی ایده‌آل برای یادگیری قرار می‌دهد و به تازه‌کاران اجازه می‌دهد تا آن را سریع بیاموزند. در نتیجه، توسعه‌دهندگان، زمان بیشتری را برای فکر کردن روی مشکلی که می‌خواهند حل نمایند صرف می کنند. اگر می خواهید با دستور زبان پایتون آشنا شوید، ما یک فیلم رایگان آموزش برنامه نویسی پایتون برای شما آماده کرده ایم که می توانید آنرا از اینجا دانلود نمایید. این فیلم برای شروع برنامه نویسی GIS با پایتون، به شما کمک زیادی می کند.

گام بعدی: شروع سریع یادگیری برنامه نویسی GIS با زبان پایتون

با توجه به تمام مزیت هایی که در مورد زبان برنامه نویسی پایتون تا به اینجا یاد گرفتید الان زمان این هست که شروع به یادگیری این زبان برنامه نویسی و کسب درآمد از GIS با استفاده از این زبان کنید. اگر برای یادگیری برنامه نویسی GIS با پایتون تردید دارید فقط 8 دقیقه وقت بزارید و این ویدیو را کامل ببنید.

من هنوز مطمئن نیستم! چکار کنم؟

من مهشاد انصاری هستم کارشناس و مشاور فنی آموزش پایتون مکانی. کافی است اطلاعات تماس خود را وارد کنید تا من در اولین فرصت ممکن در روزها و ساعات کاری با شما تماس بگیرم و شما را راهنمایی کنم.

مقالات پیشنهادی آکادمی GISPlus برای شما

محصولات آموزشی ما برای یادگیری برنامه نویسی GIS

دیدگاهتان را بنویسید

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد

دوست داری با زبان برنامه نویسی پایتون در ۱۰ ساعت آشنا بشی ؟

قبل از این که یه برنامه نویس بشی باید بتونی مثل یه برنامه نویس فکر و بدونی ادامه راه چطور می تونی در برنامه نویسی حرفه ای بشی

مقدار تخفیف:   ۱۹۹۰۰۰   ۷۹,۶۰۰تومان ۶۰%

این فرصت فقط همین الان به شما داده شده با بستن این پنجره این فرصت را از دست می دهی

دانلود پادکست کسب درامد از GIS

دانلود فیلم چطور برنامه نویس GIS حرفه ای شویم؟